mereka membaca dan mengikuti, anda??

SATU..DUA..BAEK TUAN!!

Tuk kali ini,aku akan bukak stori pasal kawad memandangkan sekarang aku pon join kawad untuk TEMASYA OLAHRAGA USM.

Kawad ne sebenarnya bukan la orang kata first time r bagi aku.Dulu time aku sekolah bak kata orang, time membawa title "budak-budak hingusan"-padahal takder r kuar hingus tuh..camner r diorang dapat reka pepatah tuh..Haram betoi r diorang.Macam cibai.Kembali cerita tadi..Dulu memang tiap-tiap tahun aku akan join kawad ne.Dari form 1 agik.Maksudnya kalau korang calculate sendiri kalu aku join tiap-tiap tahun sampai form 5 bersamaan 5 tahun aku join bersamaan E=MC2 bersamaan 3000 kelajuan cahaya.Kiranya memang dah boleh dipanggil Otai Kawad r aku ne.Bapak ah.Giler power aku ne.Tapi maapla,aku terpaksa menipu korang.Aku xdek r power,tapi just kalu nak folow on call tuh boleh r.huhu.Jadi sebelom korang percaye,baek aku berterus terang.

Okey,Kawad ne bagi sesetengah orang memang kirenye aktiviti yang x macho r .Ne pandangan seorang member aku yang aku telah interbiew mengenai kawad ne.Beliau yang berkata,kawad ne dah x seswai untuk aktiviti orang dewasa macam kiter ne.Cett...Blah r ko..KO tuh dewasa la plak..Macam kartun jerk aku tengok.Belagak ko.Siot jerk.Pada pendapat aku,kenapa plak nak jadikan aktiviti ne memang dah dikhaskan untuk student sekolah.Kolot betoi pemikiran orang yang berfikir camtu.Aku xnampak plak yang berkawad ne buat sarkis kat tengah-tengah padang kawad tuh.

Tapi sebenarnye ader jugak kawad ne buat aku sebenarnya xmo join.Cam sekarang ne.Aku ader r join team Desasiswa Restu(salah sebuah hostel di USM) untuk Temasya Olahraga ne.Mule-mule aku anggap bese r.Tapi last-last time kawad formasi ne,ader plak diorang selit 'go..go restu' sambil tangan terbukak cam bunge.Adoi.Segan giler aku.Serius beb.Tapi memang terpaksa join coz untuk mendapat unit desa bagi membolehkan aku dapat tempat lam hostel.Karang kalu aku tak sumbang pepe,mampos aku kene duduk kat luar.Dah r bayaran sebulan umah-umah sini RM1ooo++..Mahu tak aku karang makan megi jerk satu sem.Botak leukimia aku karang.Karang ader mak tak ngaku anak karang.Payah-payah.Tapi last-last memang terpaksa r.Nasib r ko badai.

Tapi pepe aku mengharapkan yang terbaek untuk esok.Esok dah lawan.iDop restu.Yang ader dekat ngan USM ne,mari ler..







KESAN LEUKIMIA






P/S:aku x mahu jadi botak leukimia

3 Mengigau membuat liputan:

HazirahMahadzir said...

sungguh2 aku gelak mlm perbarisan tu..ahahaha~~

siot kau!
dh buat belog tk kabor!!
demmit!

AR ikang said...

Apakan dayaku memberi tahu

chloe said...

hahaha henchick hikang..ko ni nak kwad pn xmo.(aku pn)..aku msok larian ko jgn xcaye..dgn bngge nyer aku ckp aku dpt no 1 di belakang..snif3(kmbang idong).. aku msuk pn sbb aku xnak kne sakit luekimia seyhh.. haa ko post la bnyk2 aku rajin nak commnt..jgn lpe follow aku n commnt..kalo x kalo x..siap ko

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...