mereka membaca dan mengikuti, anda??

KEHADIRAN DIRIKU MENGUNDANG TOK JANGGUT DATANG MENYINGGAH

hari ini bertarikh 25 mei 2010

perghh..intro macam sekapur sireh dalam buku teks sejarah tingkatan 2 jer.

Bulan 5 adalah bulan pertengahan tahun.Tapi sebenarnya tak pon sebab satu tahun ada 12 bulan,kalau 12 bulan bahagi 2,jawapannya ialah 6..Yer,bulan 6 adalah bulan pertengahan tahun.Aku naik hairan sebab apa kalau exam masa sekolah kalau buat bulan 5 ne dipanggil exam pertengahan tahun.Heran.heran.

Adik aku belajar matematik.Dia blur.Jadi secara direct jerk dia akan soal aku balik apabila beliau sendiri telah disoal oleh soalan ne.jadi,kesimpulannya,aku yang menjawab persoalan tuh.Paham tak ne??tak paham sudah.


Soalan yang ditanya soalan no 7.Aku baca.

"senang giler kot",kata aku dengan berlagak.

Dengan sewenangnya,soalan itu dapat dijawab dengan adanya jawapan.Jawapannya ialah A dengan jumlahnya ialah 9.

Aku dengan setibanya merenung masa silam aku.Bertapa bengapnya aku kalau menjawab soalan matematik ne suatu ketika dahulu.Serius.Sebab matematik la,aku kena bantai dengan bapak aku pastu kena turun kelas.Sebab apa la sangat.Tak pandai jawab soalan no 5 paper matematik akhir tahun darjah 6 jerk kot.

Kalaulah aku pandai suatu ketika dulu,kompirm aku layan MRSM ngan sekolah Berasmara.hoho.Tak layan la sekolah menengah kebangsaan ne.Tapi realitinya sekolah menengah kebangsaan ne la aku belajar tatabahasa,membuat karangan,mengira darjah kepanasan air mendidih dan jugak belajar mengenal siapa Tok janggut.Tapi aku tak pandai takde la bengap sampai nak ikat tali kasut pon tak tahu.

Mujur aku tak pandai.Kalau pandai,kompirm kot bersaing ngan budak-budak STAR di MRSM nagn sekolah berasmara ne.Tak pandai pastu fail.Lepas fail kena buang.masuk sekolah menengah kebangsaan jugak.sama je kot.hoho.Memang jodoh dengan sekolah menengah kebangsaan jer la.hoho.

sudahlah,baik aku layan PES.Tata.

4 Mengigau membuat liputan:

Ezzat said...

natang pe r mg ngarut...udah ler..lupekn pasal sekolah...

AR ikang said...

haha..suker wei mase skoloh dlu

Ezzat said...

hahaha...suker die...ikang2..weh...background nie mg ambik mane??? comel...

AR ikang said...

dok engt doh..ak cri jerk..hoho..pastu men2 ngan code html..gitu r

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...